fritshakkennes6 8 2016Vorige maand heb ik een stap terug moeten doen bij de verschijningsfrequentie van de wekelijkse nieuwsbrieven van de parochiële website en van de Bavo-site. Zoals u wellicht weet is dat een gevolg van een hersenoperatie, die ik vorig jaar september onderging. Na verloop van een paar weken dacht ik hersteld te zijn dat ik mijn taken als webmaster van de parochie- en de Bavo-site weer op kon pakken.

Maar ik ben mezelf tegen gekomen, omdat mijn hersenen onvoldoende tot rust kunnen komen.

Ik was afgelopen week op consult bij de neuro-chirurg van het UMC Utrecht. De chirurg heeft mij te kennen gegeven, dat ik absoluut moet minderen met het werken achter de pc, omdat het werken met schermen schadelijk is voor het herstel van de hersenen. Rust, rust en nog eens rust zal op termijn (tenminste één jaar) meehelpen de klachten te verminderen.

AnnemiekSmuldersDan is er maar één oplossing: afstoten van taken. Ik geef het beheer van de parochiesite dan ook per direct uit handen. Ik doe dat met pijn in mijn hart omdat ik dat vele jaren met volle overtuiging heb gedaan. Maar mijn lichamelijk herstel is in dit geval belangrijker. De website van de Bavo-gemeenschap uit Harmelen probeer ik nog wel in de lucht te houden.

Dinsdag a.s. verschijnt de laatste nieuwsbrief van de parochie van mijn hand.

De webmaster IJsselstein, Annemiek Smulders, neemt mijn taken als webmaster van de parochiesite (voorlopig) over.
Het e-mailadres blijft ongewijzigd: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij zal ook de nieuwsbrief verzorgen.
wapenaartsbisdomOnze kardinaal Eijk heeft een Vastenbrief geschreven.

Aswoensdag markeert de start van de Veertigdagentijd, de periode van onze voorbereiding op Pasen. Dat markeren gebeurt op Aswoensdag heel letterlijk als de priester of diaken een askruisje op ons voorhoofd tekent, ter herinnering aan onze sterfelijkheid – want ‘stof zijn we en tot stof zullen wij wederkeren.’ Maar het askruisje is ook bedoeld als een aansporing tot bezinning, boete en bekering. In die zin is de Vastentijd een jaarlijks terugkerende kans om onze koers bij te stellen en ons met hernieuwde inspanning en inzet aan te sluiten bij de weg die Christus is gegaan.

Klik hier om de brief te lezen.

gkuOp weg naar Pasen met het Gregoriaans Koor Utrecht


Bent u liefhebber van gregoriaanse muziek, of bent u daar niet zo vertrouwd mee maar er wel nieuwsgierig naar? Of bent u er wel voor in om dit jaar op een bijzondere manier toe te leven naar het Paasfeest? Kom dan op woensdag 21 maart naar de Sint-Bavokerk.

Het Gregoriaans Koor Utrecht zal dan bekende en minder bekende gregoriaanse gezangen ten gehore brengen. In het optreden staan de nachtgezangen, de Donkere Metten, centraal. Deze gezangen worden in de nachten van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag gezongen.

ariensinstituutPriester worden in deze tijd is niet vanzelfsprekend. Het is een verlangen dat in je gaat leven en dat langzaam tot ontwikkeling kan komen. De keuze voor het priesterschap begint dan ook niet bij jezelf, maar bij God: je wordt door Hem geroepen. Het Ariënsinstituut, de priesteropleiding van het Aartsbisdom Utrecht, wil je de gelegenheid geven om in een sfeer van gebed en ontmoeting na te denken over de vraag of de Heer jou misschien roept om priester te worden.

Bezinningsdagen voor 50+-erswelkeweggaik

Van 8 t/m 11 april 2018 organiseert de Gemeenschap Emmanuel in Helvoirt (bij Tilburg) bezinningsdagen voor 50-plussers. Thema is ‘Welke weg ga ìk’. “Een thema dat iedereen aangaat,” aldus de organisatoren.

“Welke waarden vind ik belangrijk voor mijn dagelijks leven? Of wordt mijn leven gevuld door de waan van de dag, door alles wat toch steeds gedaan moet worden? Welke keuzes maak ik voor mijn persoonlijk leven, welke weg maakt mij het gelukkigst? Daar gaan deze dagen over,” zo stellen zij in de uitnodiging.

Tijdens de bijeenkomst is er dagelijks een inhoudelijk programma, wordt er een inleiding gegeven, is er uitwisseling in kleine groepen en wordt de H. Mis gevierd. Daarnaast is er tijd voor ontmoeting, een wandeling en gezelligheid. De deelnemers verblijven in Bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt.

De Gemeenschap Emmanuel is een van de nieuwe bewegingen binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Zij bestaat uit echtparen, gezinnen, alleenstaanden, priesters en leken die zijn toegewijd in het celibaat. Zij proberen trouw te zijn aan Gods oproep om dienstbaar te zijn en Christus te verkondigen in de wereld van vandaag.

De kosten per persoon bedragen € 198,- (volpension). Meer informatie of de brochure aanvragen: www.emmanuelnederland.nl of bel: (0346) 56 73 41 / (077) 382 82 49.

Jaar lang samen met de bisschoppen de rozenkrans bidden voor de vrede

De Nederlandse bisschoppen willen in het jaar 2018 samen met alle katholieken elke maand op een speciale dag de rozenkrans bidden met als intentie de vrede in de wereld. Iedere maand wordt in één van de bisdommen tijdens een bijzondere gelegenheid hiervoor gebeden en de bisschoppen roepen gelovigen op om mee te doen, ieder op zijn of haar eigen plek, alleen of met anderen tezamen.

Op 13 oktober 2017 werd het 100-jarig jubileum van de verschijningen van de Heilige Maagd Maria in Fatima (Portugal) beëindigd. De oproep van Maria om in het bijzonder de rozenkrans te bidden tot intentie van de vrede, is dat echter niet; deze oproep is zeker ook in de wereld van nu van zeer actuele betekenis.

Als u hier klikt kunt u het redactieschema voor 2018 van het parochieblad lezen. Daarop staan onder meer de inleverdata van kopij die voor een editie gelden.
Zoals u wellicht weet, kan via de website mail worden gestuurd naar een contactpersoon (lid pastoresteam, parochiebestuur, werkgroepen). Er kunnen geen bijlagen worden meegezonden. 

Omdat de ontvangers van deze mail steeds meer last kregen van spam is de Captcha-functie ingebouwd. Dat is een code om zo veel als mogelijk spam te voorkomen.

ledenadministratieEen actuele ledenadministratie is voor parochies en geloofsgemeenschappen van levensbelang. Zoals bij verhuizingen, maar ook bij het overlijden van een parochiaan.
De parochie maakt hiervoor gebruik van SILA (Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie), die samenwerkt met de Basisregistratie Personen (BRP) van de overheid.

In 2016 nam de Tweede Kamer echter een motie aan die er waarschijnlijk reeds in 2018 toe leidt dat er door de gemeenten geen adreswijzigingen meer zullen worden verstrekt aan SILA. 

Inmiddels is bekend geworden dat de internetconsultatie heeft geleid tot het laten voortbestaan van SILA. Klik voor meer informatie op deze link.

U kunt uw mutaties via deze website blijven doorgeven. Het betreft een inschrijfformulier, een wijzigingsformulier en een afmeldformulier.U kunt de formulieren vinden op de startpagina aan de rechterzijde van het scherm.
© 3eenheidparochie 2012 - 2018          --- disclaimer --- ↑ Top