Ruimte voor leven en stervenhospice

De laatste levensfase doorbrengen in een hospice ......het leven leven, tot het einde toe; ruimte voor de terminaal zieke cliƫnt en diens naasten met begeleiding van professionele zorgverleners en deskundige vrijwilligers.

Op woensdag 7 februari 2018 wordt in de Ontmoetingskerk te IJsselstein een avond georganiseerd over het hospice. Aan de orde komen o.a. de verschillen in hospices, het (opname)beleid, de vormen van geboden zorg voor lichaam en geest.

Medewerking wordt verleend door:
  • Willy Bloemink-Metaal, seniorverpleegkundige palliatieve zorg in het Academisch Hospice Demeter in De Bilt, neemt u mee in woord en beeld naar deze liefdevolle en huiselijke zorgomgeving;
  • Alie Schouten, verpleegkundige en coƶrdinator van Hospice IJsselstein;
  • Saskia Hoogendam (muziektherapeute bij De Hoogstraat (Utrecht) en Hospice Dome in Amersfoort) vertelt over de waarde van muziek in de laatste levensfase en zal ook passende muziek laten horen;
  • Jeanet Blaakmeer (geestelijk verzorger bij Stichting De Rijnhoven in Harmelen) geeft aandacht aan spirituele zorg (zingeving en levensvragen).
Er is tijdens deze avond gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan. Bovendien is er informatiemateriaal beschikbaar voor wie zich er verder in wil verdiepen.

Wanneer: woensdag 7 februari 2018 van 20:00-22:00 uur
Waar: Ontmoetingskerk IJsselstein