gkuOp weg naar Pasen met het Gregoriaans Koor Utrecht

Bent u liefhebber van gregoriaanse muziek, of bent u daar niet zo vertrouwd mee maar er wel nieuwsgierig naar? Of bent u er wel voor in om dit jaar op een bijzondere manier toe te leven naar het Paasfeest? Kom dan op woensdag 21 maart naar de Sint-Bavokerk.

Het Gregoriaans Koor Utrecht zal dan bekende en minder bekende gregoriaanse gezangen ten gehore brengen. In het optreden staan de nachtgezangen, de Donkere Metten, centraal. Deze gezangen worden in de nachten van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag gezongen.

De Goede Week is een van de hoogtepunten in het kerkelijk jaar van de christelijke kerk. In deze week staat het lijdensverhaal van Christus centraal.

De week begint op Palmzondag met de intocht in Jeruzalem, gevolgd door het Laatste Avondmaal op Witte Donderdag en het lijden en sterven op Goede Vrijdag. Stille Zaterdag is de dag van het graf. In de nacht van zaterdag op zondag wordt in de Paaswake de Verrijzenis gevierd.

Een van de zangers van het vermaarde koor is onze oud-parochiaan Adriaan van Egmond. Hij zal tussen de gezangen door over de inhoud en de structuur een toelichting geven. Bij een aantal gezangen worden de aanwezigen uitgenodigd met het koor mee te zingen. Het koor staat onder leiding van Anthony Zielhorst.

De komst van het koor naar Harmelen is een unieke kans om dit eens mee te maken. Het optreden begint om 20.00 uur. De kerk is om 19.30 uur open. De toegang is gratis. Wel zal er een collecte worden gehouden ten behoeve van de Sint-Bavokerk. We hopen vele mensen te kunnen begroeten. Zegt het voort!

Frank van Rooijen, diaken

Meer weten? Kijk en luister op http://www.gregoriaanskoorutrecht.nl/.

gku