Dat geldt voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Dat kinderen leerlingen in het geloof zijn, ligt van oudsher voor de hand. Maar ook volwassenen verzuchten regelmatig dat ze wel geloven, maar er eigenlijk niets van weten. Het is de moeite waard voor die verdieping tijd vrij te maken. Voor jezelf en om (je eigen) kinderen te kunnen begeleiden.

Ons aanbod is creatief, actief, verdiepend, vol met betekenisvolle ontmoetingen en geeft je een veilige ruimte je geloofs- en levensvragen te stellen en (samen) in de katholieke traditie te zoeken naar antwoorden.
Het aanbod voor kinderen speelt zich grotendeels in de plaatselijke geloofsgemeenschappen af. Vanaf de basisschoolleeftijd zijn er bijeenkomsten, waarin kinderen op hun eigen niveau kennis maken met bijbelverhalen, met bidden en met de gewoontes in de kerk. Ze staan onder titels als 'kindernevendienst', 'kleutervieringen', 'gezinsvieringen' of 'basiscatechese'.

Hoogtepunten in deze jaren zijn de eerste communie- en de vormselvoorbereiding. De laatste vormt de overgang naar het jongerenpastoraat en vindt daarom plaats in samenwerking met andere geloofsgemeenschappen.

Het aanbod voor volwassenen is parochiebreed. De activiteiten staan open staan voor parochianen uit alle geloofsgemeenschappen en andere geïnteresseerden. U moet er misschien even voor reizen. Maar waag het erop!