Lourdes logoVwapenaartsbisdoman 28 april t/m 5 mei 2018 organiseert het Aartsbisdom Utrecht voor de vierde keer een diocesane bedevaart naar Lourdes. Voor de mensen in de parochies die verantwoordelijk zijn voor het Lourdeswerk (leden van pastorale teams en coƶrdinatoren) vond in mei de startbijeenkomst plaats voor deze bedevaart. Daarbij ontvingen de aanwezigen onder meer een bedevaartkaars, ten behoeve van vieringen in de parochies.

Ook kregen ze flyers mee met algemene informatie over deze bedevaart om te verspreiden binnen de parochies. Binnenkort kan reisorganisatie VNB bovendien zorgen voor eigen parochieposters en parochiefolders.

In kleinlourdesLourdes verscheen Maria op 11 februari 1858 voor de eerste keer aan Bernadette. Het hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis, de naam waarmee Maria zich aan Bernadette kenbaar maakte, is op 8 december.

Toen de pastoor die naam hoorde wist hij inderdaad dat het Maria was die daar verscheen. Veel mensen zullen de weg naar Lourdes vinden. Maar niet iedereen kan zomaar even naar Lourdes. Gelukkig is er ook dichterbij een mogelijkheid, namelijk Tienray, de enige officiĆ«le Lourdes-bedevaartplaats van ons land.

Bloesembedevaart Renkum 2015Het rond 1350 gemaakte Mariabeeld in de O.L.V. ten Hemelopneming kerk te Renkum (Dorpsstraat 1, parochie Z. Titus Brandsma) wordt al vele eeuwen vereerd. Na de Reformatie in 1580 kwam het beeld in Utrecht terecht, waar het eeuwen een anoniem bestaan leidde. In 1928 kwam het weer thuis in de RK kerk OLV ten Hemelopneming in Renkum. Die terugkeer werd aanleiding voor jaarlijkse bedevaarten.

In 2017 wordt nog de jaarlijkse Gelderse Bedevaart georganiseerd op zondagmiddag 29 oktober door de Gebedskring van O.L.V. van Renkum. Het programma begint om 14.00 uur en bestaat in ieder geval uit: bloemenhulde, rozenkransgebed, Eucharistieviering, Lof en Uitstelling van het Allerheiligste.

Meer informatie: www.mariavanrenkum.nl.