Bloesembedevaart Renkum 2015Het rond 1350 gemaakte Mariabeeld in de O.L.V. ten Hemelopneming kerk te Renkum (Dorpsstraat 1, parochie Z. Titus Brandsma) wordt al vele eeuwen vereerd. Na de Reformatie in 1580 kwam het beeld in Utrecht terecht, waar het eeuwen een anoniem bestaan leidde. In 1928 kwam het weer thuis in de RK kerk OLV ten Hemelopneming in Renkum. Die terugkeer werd aanleiding voor jaarlijkse bedevaarten.

In 2017 wordt nog de jaarlijkse Gelderse Bedevaart georganiseerd op zondagmiddag 29 oktober door de Gebedskring van O.L.V. van Renkum. Het programma begint om 14.00 uur en bestaat in ieder geval uit: bloemenhulde, rozenkransgebed, Eucharistieviering, Lof en Uitstelling van het Allerheiligste.

Meer informatie: www.mariavanrenkum.nl.