Lourdes logoVwapenaartsbisdoman 28 april t/m 5 mei 2018 organiseert het Aartsbisdom Utrecht voor de vierde keer een diocesane bedevaart naar Lourdes. Voor de mensen in de parochies die verantwoordelijk zijn voor het Lourdeswerk (leden van pastorale teams en coördinatoren) vond in mei de startbijeenkomst plaats voor deze bedevaart. Daarbij ontvingen de aanwezigen onder meer een bedevaartkaars, ten behoeve van vieringen in de parochies.

Ook kregen ze flyers mee met algemene informatie over deze bedevaart om te verspreiden binnen de parochies. Binnenkort kan reisorganisatie VNB bovendien zorgen voor eigen parochieposters en parochiefolders.

Voor deze bedevaart is met name de TGV een goede reisoptie, zo bleek tijdens de startavond: deze is namelijk nog sneller in Lourdes dan voorheen (rond 17.15 uur: een reistijd van ca. 7 uur vanaf het vertrekpunt in Noord-Frankrijk), zodat ‘s avonds al in het hotel gegeten kan worden. En TGV-reizigers hebben een dag extra in Lourdes!

Reizen
TGV: 28 april t/m 5 mei
Bus: 27 april t/m 5 mei
Vliegtuig: 29 april t/m 4 mei