Op 3 oktober 2017 vond er een eerste, goed bezochte en geslaagde ontmoeting plaats van christenen en moslims in de Al-Taoubamoskee aan het Finlandpad 2.
Toen was het islamitische Offerfeest de aanleiding. Dit gebeuren vroeg om een vervolg.

Bij deze nodigen de pastoraatgroep van de Basiliek, de kerkenraad van de Ontmoetingskerk en het moskeebestuur u uit voor een ontmoeting op dinsdagavond 30 januari 2018 om 19.30 uur in de moskee.

Aanleiding is nu het christelijke Kerstfeest. Hassan Barzizoua en ondergetekende zullen beiden een inleiding houden over de verhalen rond de geboorte van Jezus in Bijbel en Koran. Jezus, en ook zijn geboorteverhaal, spelen een grote rol in de Koran. Er zijn overeenkomsten en verschillen met de Bijbel. We praten er samen over door in de bovenruimte van de moskee. Deze ruimte is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.

Na afloop is er boven en beneden ruim gelegenheid voor informele ontmoetingen onder het genot van koffie en muntthee. Iedereen met een open belangstelling voor religie en cultuur is van harte welkom. De toegang is gratis en opgave vooraf is niet nodig. Welkom vanaf 19.00 uur. Wil je meer weten? Bel ondergetekende: tel. (030) 298 00 10.

Tot ziens in de moskee!

Hans Oldenhof

de beide sprekersde beide sprekers