‘Tot in het Groene Hart geraakt’groenehart

Vastenactie organiseert dit jaar voor de achtste keer een driedaagse pelgrimstocht. Deelnemers wandelen op 22, 23 en 24 maart in het gebied tussen Woerden, Bodegraven en Noorden onder het motto: ‘Tot in het Groene Hart geraakt’. Doel van de pelgrimage is niet alleen een bezinning op zichzelf en de eigen levensstijl, maar ook om geld in te zamelen voor het centrale Vastenactieproject in Zambia.

“Onderweg houden we halt voor momenten van bezinning. Voor onszelf, voor onze tochtgenoten, voor medemensen in Zambia of elders in de wereld, voor Gods Schepping. En natuurlijk draagt deze wandel-driedaagse ook bij aan een gezellige en waardevolle ontmoeting tussen mensen,” zo laat Vastenactie weten.

Het jaarthema van Vastenactie 2018, ‘Gaan waar niemand gaat, doen wat niemand doet’, vormt het uitgangspunt voor de pelgrimstocht en de dagelijkse bezinningsmomenten. “In Zambia gaan de zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria waar niemand komt, om te zorgen voor aidspatiënten, voor grootouders die op hun oude dag voor hun kleinkinderen moeten zorgen en voor kinderen die hun ouders hebben verloren. We willen stil staan bij de vraag hoe wij tochtgenoten van de zusters kunnen zijn,” aldus Vastenactie.

Pelgrims kunnen zich laten sponsoren. De opbrengst is bestemd voor het Vastenactieproject in Zambia. Meer informatie: www.vastenactie.nl/evenementen/pelgrimstocht2018.

Data, kosten, meer informatie/aanmelden
Donderdag 22 maart: Bodegraven – Noorden, 25 km
Vrijdag 23 maart: Noorden – Woerden, 21 km
Zaterdag 24 maart: Woerden – Bodegraven, 21 km

De deelnamekosten zijn € 15,- per dag. Dat is inclusief busvervoer van en naar de vertrek- en aankomstplaats op donderdag en vrijdag. Pelgrims kunnen alle dagen meelopen, maar er ook voor kiezen één of twee dagen deel te nemen.

Meer informatie en aanmelden (verplicht bij gebruikmaking van overnachting(en), busvervoer en/of maaltijden, maar in verband met de organisatie ook gewenst indien u alleen meeloopt): www.vastenactie.nl/evenementen/pelgrimstocht2018.

pelgrimstocht
© 3eenheidparochie 2012 - 2018          --- disclaimer --- ↑ Top