R.K. Geloofsgemeenschap H. Bavo - Harmelen

Wie zitten in de werkgroep?kinderwoorddienst

De werkgroep bestaat uit Marianne Suister, Corina van Garderen en Marco Nolte. Per jaar worden er zes kinderwoorddiensten gepland.
Dat is geen probleem, want we hebben een hele fijne werkgroep en hele leuke bijeenkomsten.

Voorbereiding

Een aantal weken voor de dienst komen we bij elkaar om te bespreken wat we gaan doen. Dat doen we bij één van ons thuis. Zo kunnen we in een heerlijke ontspannen sfeer brainstormen. Dat werkt prima! Een aantal items komt altijd terug.
We beginnen altijd met het aansteken van de kaars. Na het maken van het kruisteken bidden we gezamenlijk het Onze Vader. We lezen een verhaal, dat aansluit bij het evangelie, dat wordt gelezen in de viering van die dag. Wat we nog meer doen verschilt per bijeenkomst. De kinderen, die de Eerste Heilige Communie gedaan hebben, gaan voor de Eucharistie terug naar de kerk. De jongsten keren vlak voor het einde terug.

Uitvoeringkinderwoorddienst1

De laatste bijeenkomst was de derde zondag van de advent. We zijn toen al begonnen tijdens de dienst. Normaal gesproken gaan we eerst naar de Bavohof. Zo niet deze keer. We verzamelden alle kinderen bij het altaar rond de adventskrans. Daar werd door één van de kinderen de derde kaars aangestoken en door een ander een adventsversje uitgesproken. Aansluitend gingen we naar de Bavohof.
Deze dag hebben we als creatieve activiteit kerstkaarten gemaakt. Aan het eind van de dienst hebben we aanwezige mensen bij het verlaten van de kerk onze zelfgemaakte kaarten met kerstwensen uitgedeeld.

Namens de werkgroep kinderwoorddienst wensen wij iedereen een gezegend en fantastisch 2019 toe!

Marco Nolte
© 3eenheidparochie 2012 - 2019          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top