Voor de verschillende geloofsgemeenschappen van onze parochie kan een beroep gedaan worden op priesters om voor te gaan in eucharistievieringen. Sommigen beperken zich tot één geloofsgemeenschap, anderen gaan in meerdere geloofsgemeenschappen voor.
Op een enkeling kunnen we ook een beroep doen bij een uitvaart.

jozef wissinkanton vernooijIn Harmelen zijn de pastores Jozef Wissink (emeritus-hoogleraar aan de universiteiten van Groningen en Tilburg waar hij werkzaam was in de faculteit van Godgeleerdheid) en Anton Vernooij (oud-hoogleraar kerkmuziek) bekende gezichten.

Klik hier voor het levensverhaal van pastor Jozef Wissink en de festiviteiten bij gelegenheid van zijn 40-jarig priesterjubileum in 2017.
henny slotjan bouwensIn Montfoort en Linschoten zijn pater Henny Slot mhm (werkzaam geweest in Kameroen en als ziekenhuispastor in Alkmaar) en pater Jan Bouwens ofm (werkzaam geweest in Pakistan) vaste voorgangers.
De laatste gaat ook regelmatig voor in Cabauw, Lopik en Polsbroek.
keesboomaerts2014In Cabauw/Lopik/Polsbroek mag men een beroep doen op pater Kees Boomaerts cp. Hij maakt deel uit van de congregatie van Passionisten in Haastrecht. Hij heeft jarenlang gewerkt in Brazilië.
corspruit2014In Benschop gaat pater Cor Spruit cp met enige regelmaat voor in de zondagsviering en de eerste vrijdag. Hij maakt deel uit van de congregatie van Passionisten in Haastrecht.
wim van wijk 100 6752paul brenninkmeijerMet name in Nieuwegein en IJsselstein kunnen we een beroep doen op de pastores Wim van Wijk en Paul Brenninkmeijer (beiden voormalig pastoor in IJsselstein).