fbfbh31h
Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook!
Klik op een van de plaatjes of hier.

Trek weg

Het jongerenpastoraat van het Aartsbisdom Utrecht (JPU) organiseert van 12-14 januari 2018 een kloosterweekend voor jongeren met als thema ‘Trek weg’.

“Trek je met ons mee? Even weg uit de drukte, op naar de mooie Sint Willibrordsabdij in Doetinchem. We delen een stuk van het (gebeds)leven van de benedictijner monniken en bezinnen ons op de brief van paus Franciscus aan de jongeren van de hele wereld (ter voorbereiding van de Bisschoppensynode). Er is ruimte voor stilte én ontmoeting, diepgang én plezier,” aldus de uitnodiging van het JPU.

Voor wie? Jongeren tussen 16-35 jaar
Wanneer? 12-14 januari 2018
Waar? Gastenhuis Abdij Slangenburg, Abdijlaan 1, Doetinchem
Kosten: € 50,- p.p.
Aanmelden: Pastor Mauricio (jongerenwerker), e-mail klik hier.

willibrordusabdij
jongerenplatform1Het was vorig jaar een groot succes en daarom organiseert het JPU (Jongerenplatform Aartsbisdom Utrecht), op veler verzoek, op zaterdag 16 december wederom een spetterend kerstgala in de Utrechtse binnenstad. De avond begint om 19.45 uur met een Eucharistieviering in de kathedraal. Aansluitend gaat de feestzaal in het Bonifaciushuis open.

Voor wie? Jongeren tussen 16-35 jaar
Wanneer? Zaterdag 16 december vanaf 19.45 uur
Waar? St. Catharinakathedraal, Lange Nieuwstraat 36 / Bonifaciushuis, Nieuwe Gracht 61, Utrecht
Dresscode: Gala (heren: jasje-dasje, dames: jurk)
Kosten: € 7,50 p.p. (twee drankjes en hapjes inbegrepen)
Aanmelden: via Facebook Jong Aartsbisdom (max. 100 kaarten)
labyrint1Op donderdag 25 januari 2018 is er de mogelijkheid om in Johannes de Doper-kerk (Pastoor Spaanplein in Montfoort) een lichtlabyrint te lopen. Hier alvast wat informatie. Hoe loop je een labyrint?

Voor het lopen

 • Ontspan je, neem tijd om rustig te worden voor je naar binnen gaat, bedenk hoe je het labyrint wilt lopen, of er een vraag is waar je een antwoord op zoekt, een thema dat je bezig houdt of dat je dat open wilt houden.
 • Geef jezelf toestemming het op jouw manier te lopen en accepteer anderen zoals zij het doen, iedereen is uniek en er is geen goed of fout.
 • Je kunt het labyrint lopen met een vraag of een thema dat bij jou speelt, neem die met je mee en blijf open voor je ervaringen. Loop met open geest, laat je verwachtingen achter.
 • Wees je bewust van je verwachtingen (deze kunnen je blokkeren het labyrint open te lopen) en laat ze gaan.

De weg naar binnen

 • Loop in stilte en in je eigen tempo.
 • Focus op het pad en je stappen.
 • Geef aandacht aan je gevoelens, de beelden die bij je opkomen, je gedachten.

In het centrum

 • Blijf een tijdje bewust in het centrum staan.
 • Voel hoe het voor je is daar te zijn en laat het op je inwerken.

De weg naar buiten

 • Kijk wat de dingen die je hebt ervaren voor je dagelijks leven betekenen.
 • Kijk wat het betekent weer terug te gaan.
 • Wees je bewust van het verschil tussen de weg heen en de weg terug.

Na het lopen

 • Neem de tijd na te denken over wat je hebt ervaren.
 • Misschien zijn er dingen die te maken hebben met je eigen leven.
 • Schrijf je gedachten en gevoelens op of deel ze met iemand, je kunt ook iets tekenen of schilderen als je dat wilt.

Algemeen
Ieder mens ervaart het labyrint anders en het bovenstaande is slechts een richtlijn en géén moeten. Ook kun je weinig ervaren op het moment van het lopen, maar gebeurt het juist veel later. Maar er zijn ook mensen die totaal niets ervaren, maar het toch bijzonder vonden om een lichtlabyrint te lopen.
Logo WJD 2019Het aartsbisdom van Panama heeft het logo bekend gemaakt voor de Wereldjongerendagen 2019. Het hartvormige logo is opgebouwd uit een aantal elementen, waaronder een silhouet van Panama en een silhouet van Maria.

De gebruikte kleuren zijn blauw, wit en rood: de kleuren van de Panamese vlag. De elementen van het logo zijn achtereenvolgens het Panamakanaal, een silhouet van Panama, het pelgrimskruis van de Wereldjongerendagen, een silhouet van de H. Maagd Maria en vijf stippen die samen de kroon van Maria vormen en verwijzen naar de vijf continenten. Het logo in zijn geheel vormt bovendien de letter M van Maria.

Het logo is ontworpen door de 20-jarige studente Ambar Calvo, die daarmee de ontwerpwedstrijd won die de WJD-organisatie had uitgeschreven. De Wereldjongerendagen in Panama vinden plaats van 22 tot 27 januari 2019 en hebben als thema ‘Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord’ (Lucas 1, 38). Ook vanuit het Aartsbisdom Utrecht zullen jongeren naar deze WJD afreizen.

Update 21 juni 2017
Op de site Jong Aartsbisdom staat informatie over het motto van de Nederlandse reis naar de Wereldjongerendagen: ‘Discover your identity’. Ook de data en de prijs worden genoemd.
nietvergetenHet jaarprogramma 2017/2018 ziet er als volgt uit:

- zaterdag 16 dec. Kerstevent belevingstheater in Voorthuizen

- 19 jan – 21 jan. Oecumenisch kloosterweekend bij Casella Hilversum.
  Opgave en meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- vrijdag 26 jan. 2018 19.00 - 22.00 uur: 3e 18+ groep-avond, Joh. de Doperkerk, Montfoort (lichtlabyrint)

TarcisiusdagDiocesane misdienaarsdag

De diocesane Tarcisiusdag voor misdienaars en acolieten die op 1 juli in Utrecht zou worden gehouden, wordt helaas uitgesteld. Het is de organisatie deze week gebleken dat de gekozen datum van 1 juli voor diverse parochies ongelukkig uitkomt. Daardoor is een groot aantal misdienaars en acolieten niet in de gelegenheid om deze dag bij te wonen. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de Tarcisiusdag wel zal plaatsvinden. De parochies krijgen over de nieuwe datum tijdig bericht.
© 3eenheidparochie 2012 - 2017          --- disclaimer --- ↑ Top