eucharistieIn de liturgie worden wij innerlijk gevoed en gesterkt door het woord van God en door de tekens van Gods nabijheid, bijzonder het brood en de beker van de eucharistie.

In de liturgie zingen wij Gods lof, maar we uiten er ook onze menselijke verlangens, nood en verwachting.

In onze parochie zijn er niet alleen pastores en kerkmusici bezig met voorbereiding en uitvoering van de liturgie, maar ook veel vrijwilligers. Van koorzangers, kosters, misdienaars, acolieten, bloemversierders, lectoren tot leden van liturgische werkgroepen.
Onder sacramentele vieringen vallen eucharistievieringen, doopvieringen, vormselvieringen, huwelijksvieringen, priesterwijdingen en de ziekenzalving. Bij andersoortige vieringen valt te denken aan woord- en gebedsdiensten, vespervieringen, boetevieringen, avondwakes, uitvaarten, oecumenische vieringen.

Doelgroepvieringen kunnen een eucharistieviering zijn, maar ook een andersoortige viering. Deze vieringen zijn gericht op speciale doelgroepen zoals bijvoorbeeld gezinnen, jongeren en senioren.

In de parochie zijn de reguliere vieringen als volgt (voor detailinformatie klik hier):

plaats kerkgebouw dag aanvang bijzonderheden
Benschop
  Emmaus
Merelplein 2
3435 CC Nieuwegein
zondag 11.00 uur Eén keer per maand is er op zaterdag om 19.00 uur een viering. Meestal is dat de 2e zaterdag van de maand. Kijk verder op het liturgierooster van de Tabor.
De zang wordt afwisselend verzorgd door één van de koren uit onze 3 kerken. In het overzicht van alle kerkdiensten kunt u zien welk koor er zingt.
  H. Nicolaas
Utrechtsestraatweg 8