R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

CultureelMontfoortCultureel Montfoort heeft recent haar derde theaterprogramma gepresenteerd. Dit programma is huis aan huis verspreid en ook te vinden op hun website. Er is een toenemende belangstelling voor de activiteiten. Dit jaar een nog groter aanbod van diverse theatervormen en daardoor hopen zij nog meer mensen te bereiken die straks zullen zeggen “Leuk uitgaan, dat kan ook in Montfoort”

Voor dit seizoen staan er twee activiteiten op het programma in samenwerking met de Stichting Vrienden van de Johannes de Doperkerk.

Het Alphens Kozakkenkoor - Zaterdag 16 maart 2019 - 20.00 uurCiltureel Montfoort kozakken

Dit koor zingt Russisch-orthodoxe muziek en romantische en vrolijke Kozakkenliederen. Het koor telt 35 zangers, afkomstig uit de gehele Randstad en heeft een aantal eigen solisten. De Kozakken kijken in hun ruim tien jarig bestaan terug op een lange reeks van optredens in theaters, kerken, kastelen en kloosters in binnen- en buitenland, waarvan de reis met optredens in Wit-Rusland in hun jubileumjaar (2017) wel het hoogtepunt was.

Veel mensen houden van de Russische muziek. Zeker als deze prachtige muziek van beroemde componisten als Rachmaninov, Tsjaikovski, Bortniansky en anderen door een mannenkoor wordt gezongen. Het is niet vreemd dat een Kozakkenkoor liturgische nummers ten gehore brengt. Kozakken zijn altijd trouw geweest aan de tsaar en de Russisch-orthodoxe kerk. De vrolijke Kozakkenliedjes maken het programma compleet. Arkadi Gankin is de dirigent van het koor. Hij is in Wit-Rusland geboren en heeft daar zijn opleiding genoten. Meer informatie is te vinden op de website van dit koor

Kaarten kosten € 12,50 en zijn te reserveren via de website van Cultureel Montfoort

cultureel montfoort projectkoorConcert met Projectkoor - Zaterdag 13 april 2019

Gelet op het succes van het voorgaande seizoen, is duidelijk geworden dat er weer een soortgelijk concert ook in seizoen 2019 zal worden georganiseerd. Michiel Rozendal, voor velen een bekende Montfoortenaar, doet dit keer de directie van het koor. Wilfred Kemp zal deze avond presenteren.

Op het programma staan onder andere delen uit Stabat Mater en Requiem van Karl Jenkis en het bekende Ave Verum van Edward Elgar. Ook delen uit het Requiem van de Franse componist Gabriel Fauré worden gezongen. Daarnaast wordt bijvoorbeeld de spiritual “Were you there when they crucified my Lord” ingestudeerd.

Voor dit projectkoor kunt u zich aanmelden tot uiterlijk eind december. Kosten deelname aan het koor € 40,- De repetities zijn op de volgende maandagavonden van 20.00 tot 22.00 uur in de Kleine Johannes te Montfoort. 4-11-18-25 maart, 1-8 april 2019.

Kaarten in de voorverkoop € 10,-- te reserveren via de website van Cultureel Montfoort aan de deur € 12,50