• roos kruis Op woensdag 20 september 2017 is op 83-jarige leeftijd overleden:

Ludovica Maria Magdalena Kolsteeg – van Doorn

geboren 1 september 1934 in IJsselstein.

De uitvaart is op dinsdag 26 september 2017 om 10.30 uur
    in de St. Nicolaaskerk,
    Mgr. Van Heukelumstraat, 3438 BS Nieuwegein.
    Voorganger: dhr. Gerard Vendrig.

Aansluitend is de de begrafenis/bijzetting op het kerkhof naast de kerk.

• A 52 26 zondag

Zondag 1 oktober 2017
    Zesentwintigste zondag door het jaar

Lezingen:
    Ezechiel 18, 25-28; Mattheus 21, 28-32
    Start basiscatechese 2017-2018

(klik hier om de lezingen op internet op te zoeken in de Willibrordvertaling)
    (klik op afbeelding voor een overzicht van de vieringen in Nieuwegein)

• front bijeen 02 07

BIJeen jaargang 2 nr. 7

Periode: 2 september 2017 tot en met 13 oktober 2017
    Thema: Start nieuwe seizoen - Catechese
    (Klik op afbeelding om het blad te openen)
  • Barbarakerk 1 Vreeswijk 600 x 401H. Barbarakerk Nieuwegein (Vreeswijk)

• Emmauskerk 5 Nieuwegein

Emmauskerk Nieuwegein (Centrum)

• Nicolaaskerk 401x600

H. Nicolaaskerk Nieuwegein (Jutphaas)

Nieuwegein

Barbara Emmaus NicolaasU bent nu op de site van de R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein (voorheen R.K. geloofsgemeenschap Tabor-Nieuwegein).
Deze geloofsgemeenschappen zijn: H. Barbarakerk (in Nieuwegein-Vreeswijk), Emmauskerk (in Nieuwegein-Centrum) en H. Nicolaaskerk (in Nieuwegein-Jutphaas).

Het samenwerkingsverband Tabor-Nieuwegein is per 1 januari 2017 beëindigd. Er is vanaf dat moment sprake van een ontvlechtingproces van de Tabor naar meer verantwoordelijkheid voor de drie geloofsgemeenschappen in Nieuwegein.
(Klik hier voor het artikel over beëindiging van de samenwerking.)

Deze site is onderdeel van de website van de Parochie van de H. Drie-eenheid, waarvan ook de geloofsgemeenschappen in Benschop, Cabauw-Lopik-Polsbroek, Harmelen, IJsselstein en Montfoort-Linschoten deel uit maken.

Helemaal bovenaan elke pagina vindt u de linken naar de deelsites van de verschillende geloofsgemeenschappen in onze parochie.
waar terecht voor

Waar of bij wie u moet zijn voor bijvoorbeeld biecht, dopen, doopbewijs, parochieblad, huwelijk, kerkbijdrage, uitvaart, vormsel, ziekenzalving, een gesprek met een pastor?

Veel informatie kunt u vinden onder basisinformatie Nieuwegein. Hier staan bij diverse onderwerpen contactpersonen vermeld die u kunt bellen of aan wie u een e-mail kunt sturen.

U kunt ook contact opnemen met de centrale administratie Nieuwegein (e-mail), bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur. Tel. (030) 603 12 94, mevr. Ineke Overbeek.

website uitleg

Webmaster

Voor vragen en/of opmerkingen met betrekking tot de inhoud van deze website kunt u contact opnemen met de webmaster.

Nieuwsbrief nieuwegein

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuws van de R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein, kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.
Wilt u de meest recente nieuwsbrief inzien, klik dan hier.

Uitleg over deze website